Dakrenovatie en isolatieBegin januari hebben we een mooie renovatieopdracht mogen uitvoeren in Fochteloo. Op het achterhuis zat riet. Dit is verwijderd, waarna het dak is geïsoleerd met 80 mm Falk1100 TR 3+ pannendak sandwichpaneel. Dit type dakpaneel heeft een RC waarde van 3,91 en komt daarmee in aanmerking voor een subsidie van het Nationaal Warmtefonds.

Dit fonds, eerder bekend onder de naam Nationaal Energiebespaarfonds, verstrekt sinds 2014 leningen tegen aantrekkelijke voorwaarden, waarmee particuliere woningbezitters, VvE’s en scholen de verduurzaming van hun gebouwen kunnen financieren. De lening kan gebruikt worden voor veel verschillende energiebesparende maatregelen, waaronder bijvoorbeeld een nieuwe hr-ketel, zonneboiler of betere isolatie.

Vevrolgens zijn er panlatten bevestigd en is het gehele woongedeelte bedekt met verglaasde dakpannen. De windveren en boeidelen zijn van kunststof en de goot van de stal is een zwarte getrokken aluminium dakgoot. Al met al een geslaagde renovatie én een duurzamer pand voor de eigenaar. 

Heeft u ook een project?

Neem contact op!

{$lblDoYouAcceptCookies}

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord