Middendorp Montage partner Duurzame Zekerheid; energieconcept van Univé

Dinsdag 28 september is het energieconcept van Univé, Duurzame Zekerheid, ondertekend door de betrokken partners. Middendorp Montage is als dak- en gevelspecialist aangesloten om de dakwsissels op de boerenbedrijven te gaan uitvoeren. Met Duurzame Zekerheid werken wij samen om de schadelijke asbestdaken te vervangen door daken met zonnepanelen.

In Nederland ligt ongeveer 80 miljoen m2 aan asbestdaken op Nederlandse bedrijfspanden. Dat asbest is niet alleen ongezond voor de omgeving, maar wordt ook steeds lastiger te verzekeren. Vroeg of laat zal het dan ook moeten worden gesaneerd. Deze sanering en de kosten voor een nieuw dak zijn voor veel boeren een enorme investering. Duurzame Zekerheid biedt dan een totaaloplossing. Het asbestdak wordt vervangen door een dak met zonnepanelen zonder dat dit de ondernemer financieel raakt. GroenLeven voorziet deze daken vervolgens van zonnepanelen. De opgewerkte groene energie wordt direct geleverd aan Univé-leden in de buurt. Partner Greenchoice zal de distributie van de opgewekte stroom gaan organiseren. Daarnaast is Rabobank aangesloten als partner en financier.

Het beoogde doel is om eind 2022 bij minstens 500 bedrijven de asbestdaken te hebben vervangen door energieleverende locaties. In de toekomst zullen die locaties zo'n 50.000 huishoudens van duurzame stroom kunnen gaan voorzien. Duurzame Zekerheid zorgt op deze wijze voor het asbestvrij maken van bedrijfsdaken en voorziet de omgeving tegelijk ook van duurzame energie. Een echte win-win situatie dus.