Klaar voor de toekomst met een nieuw dak!

Is het dak van uw stal of loods versleten of verouderd? Dan wordt de kans op lekkages steeds groter en is de ventilatie waarschijnlijk niet optimaal. Als er sprake is van asbest op uw dak, zijn er waarschijnlijk problemen met de verzekering. Of bent u op zoek naar een manier om uw bedrijf te verduurzamen? In al deze gevallen is het verstandig om uw dak te renoveren. Met een nieuw dak ziet uw pand er verzorgd uit én kan het weer jaren mee.

 

dak renoveren

Dakrenovatie, een slimme investering

Het vervangen van uw dak is een slimme investering en geeft mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor betere isolatie, betere temperatuurregeling en meer lichtinval. Uw materiaalkeuze speelt hierbij ook een belangrijke rol. Gaat u voor golfplaten of geïsoleerde dakpanelen? En wilt u ook zonnepanelen laten plaatsen? Het renoveren van uw dak is een grote investering. Hier wilt u natuurlijk een optimaal resultaat uit halen. Onze ervaren adviseurs beantwoorden al uw vragen en denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Dakrenovaties van grote en kleine stallen zijn al jaren onze specialiteit. Hierdoor kunnen wij u deskundig adviseren over de beste keuze in uw situatie. Gaat u nieuw bouwen? Ook dan staan onze vakmensen voor u klaar. Middendorp Montage kan u ook helpen met het bouwen van een nieuwe stal, schuur of loods.

dakrenovatie

Wat zijn de voordelen van dakrenovatie?

Soms zijn er dringende redenen om uw dak te laten revoveren, bijvoorbeeld slijtage, veroudering of asbestsanering. Maar een dakrenovatie is ook een slimme keuze als u uw bedrijf wilt verduurzamen. Een dakrenovatie heeft voor u veel voordelen, zoals:

  • Vernieuwing van de uitstraling van uw gebouw
  • Verbetering van het stalklimaat door betere ventilatie en temperatuurregeling
  • Kostenbesparing en waardevermeerdering: een dakrenovatie is een duurzame investering

Kortom, er zijn veel goede redenen om uw dak te laten renoveren. Wilt u meer weten over de voordelen van een dakrenovatie en onze werkwijze? Op deze pagina vertellen we hier meer over.

strakke uitstraling door dakrenovatie

Strakke uitstraling na dakrenovatie

Een dakrenovatie verbetert de uitstraling van uw stal, schuur of loods. U kunt ervoor kiezen om in de oorspronkelijke bouwstijl te blijven, maar een renovatie geeft ook mogelijkheden voor een nieuwe, moderne uitstraling. Welke keuze u ook maakt, van een renovatie knapt uw stal, schuur of loods duidelijk op.

Door vernieuwing en verduurzaming stijgen gebouwen bovendien vaak in waarde. Maar het oog wil ook wat; een strakke stal, schuur of loods vormt een mooi visitekaartje voor klanten, bezoekers of voorbijgangers.

dak renoveren stal

Beter stalklimaat

Een dakrenovatie biedt veel mogelijkheden om het klimaat in uw stal te verbeteren. Bijvoorbeeld door goede isolatie en verbetering van de lichtinval. Dit zorgt voor een fijne werk- en leefomgeving voor mens en dier.

Een investering in uw stalklimaat verdient zich bovendien snel terug. Verbeterde lichtinval zorgt bijvoorbeeld voor lagere energiekosten. Ook kan natuurlijk daglicht bijdragen aan stijging van de productie van uw vee!

Wist u dat u daglichtoplossingen vaak goed kunt combineren met natuurlijke ventilatie? Bijvoorbeeld door te kiezen voor een ventilatienok in uw stal

Duurzaam dak

Een nieuw dak is een duurzaam dak

Het renoveren van uw dak is een mooie gelegenheid om te kijken naar toekomstbestendige oplossingen. Verbetering van isolatie, temperatuurregeling, natuurlijke ventilatie én lichtinval kunnen we allemaal meenemen in uw dakrenovatieproject.

Wilt u zonnepanelen op uw nieuwe dak? Ook daarin kunnen we u volledig ontzorgen. Van advies over subsidies tot de plaatsing en installatie.

 

Totaalpakket dakrenovatie en zonnepanelen

Overweegt u om zonnepanelen te plaatsen op uw stal, schuur of loods? Dan is het slim om dit te combineren met het renoveren van uw dak. Hierdoor kunt u vaak ook extra kosten besparen. Voor de combinatie van renovatie en installatie van zonnepanelen, biedt Middendorp Montage u een totaalpakket aan. 

Voor de installatie van zonnepanelen werken we samen met vaste partners. Door onze kennis en specialisaties te combineren, realiseren we voor u een optimaal resultaat. Wij zorgen ervoor dat alles van A tot Z goed geregeld wordt. Van de beplating van uw nieuwe dak, tot de installatie van uw zonnepanelen. Doordat u tijdens het hele traject één aanspreekpunt heeft, weet u altijd waar u aan toe bent.

In de agrarische sector gelden vaak hogere eisen voor zonnepanelen dan gemiddeld. De panelen moeten bijvoorbeeld bestand zijn tegen invloeden van stof, zand en vocht. Wij werken samen met partners die veel ervaring hebben in de agrarische sector. De zonnepanelen waar zij mee werken zijn van hoge kwaliteit met solide garanties.

 

Hoe gaat een dakrenovatie in zijn werk?

Wij zijn gespecialiseerd in het renoveren van daken. Door onze jarenlange ervaring werken we efficiënt en weten we precies waar we op moeten letten. Doet u een aanvraag bij ons? Dan komen onze adviseurs bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken. We spreken met u door wat uw wensen zijn en wat er mogelijk is.

Bij een dakrenovatie valt er heel wat te kiezen. Welke materialen wilt u gebruiken en hoe wilt u uw dak laten afwerken? Komen er in het dak oplossingen voor lichtinval, isolatie of ventilatie? Door onze kennis en ervaring kunnen we u altijd helpen met advies op maat. Tijdens de voorbereidingen van uw renovatie kunt u met al uw vragen bij ons terecht.

Nadat alle voorbereidingen en veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, gaan onze vakmensen aan de slag. Al het nodige materieel hebben wij in eigen beheer. Hierdoor kunnen wij efficiënt, vakkundig en snel onze werkzaamheden uitvoeren. Wij vinden het belangrijk dat uw werk zoveel mogelijk door kan gaan. Uw vee of gewassen ondervinden dus minimale hinder van de dakrenovatie.

Strakke uitstraling

Uw stal, schuur of loods is het visitekaartje van uw bedrijf.

Beter stalklimaat

Door goede isolatie en lichtinval.

Duurzaam dak

Met een nieuw, duurzaam staldak bespaart u energie!

stal renoveren specialist

Middendorp Montage: renovatie specialist in heel Nederland

Door onze centrale ligging in Kootwijkerbroek (Gelderland) en subvestigingen in Drachten (Friesland) en Kruiningen (Zeeland) is afstand voor ons geen enkel probleem. Wij zijn snel ter plaatse en denken graag met u mee. We werken vakkundig en efficiënt, zodat het werk op de boederij zo veel mogelijk door kan gaan. 

partner voor aannemers

Partner voor aannemers

Bent u aannemer en op zoek naar een partner in dak-, wand- en gevelbeplating? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In opdracht van aannemers leveren en monteren wij onder andere a-merk sandwichpanelen, golfplaten, stalventilatie- en daglichtoplossingen. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor het verwijderen van asbest. 

Meer informatie voor aannemers >

Opdrachtgevers aan het woord

"

Van A tot Z ontzorgd

'Vanaf het eerste moment heeft Middendorp Montage ons heel goed geholpen en echt ontzorgd door onder meer de papierwinkel rond de asbestverwijdering te regelen. Tevens hebben ze een strak plan gemaakt en dit in twee dagen tijd ook daadwerkelijk gerealiseerd. Het enige wat wij hoefden te doen, was het verplaatsen van onze 50 paarden.'

Conny Agterberg, Utrechtse Manege 

"

Lichte en geïsoleerde rijhal

'De nieuwe sandwichpanelen op de rijhal zijn aan de onderkant helemaal wit. Dit levert in combinatie met de lichtstraat over de hele lengte van de nok heel veel licht in de rijhal op. De renovatiewerkzaamheden moesten om de activiteiten op ons bedrijf heen worden gepland. Dat is prima gelukt, er werd goed rekening gehouden met onze wensen en de verbouwing heeft gefaseerd plaatsgevonden, zodat wij en de mensen die op het dak werkten weinig last hadden van elkaar.'

Cees Verburg, Stal Stridam 

"

Van asbest naar zonnepanelen

'Ik vond het niet langer verantwoord om dat asbest te laten zitten. De oudste loodsen dateren uit de jaren zestig, dan bestaat het risico dat asbestvezels loslaten. En wat gebeurt er bij een brand? Dus asbest eraf, nieuw dak erop.' Harry Haverkotte uit Gramsbergen liet dik twaalfduizend vierkante meter asbestplaten op zijn houtloodsen vervangen door nieuwe dakplaten. Lees meer >

Harry Havenkorte