Is er sprake van asbest in het dak en/of de wanden van uw stal, hal, bedrijfspand of schuur? En wilt u dit graag laten verwijderen en vervangen door nieuwe wand- of dakbeplating of nieuwe asbestvrije dakplaten (golfplaten)? In samenwerking met onze SC-530 gecertificeerde partners ontzorgen wij dagelijks opdrachtgevers bij het laten verwijderen en vervangen van asbest. En dit doen wij voor renovatieprojecten in de utiliteit en agrarische sector. 

Het verwijderen wij een asbestdak met asbesthoudende golfplaten geschiedt uiteraard volgens de juiste procedures. Neemt u voor meer informatie over het verwijderen van asbest contact met ons op of bekijk de informatie op de volgende pagina's;

Asbest verwijderen van staldak of schuurdak
Asbestsanering dak bedrijfspand of bedrijfshal

Met de juiste aanpak heeft u binnen enkele dagen een geheel nieuw dak.

undefined

Stap 1: Asbestinventarisatierapport en sloopmelding

Voor meer dan 80% van dakrenovaties die wij uitvoeren, regelen we ook het asbestrapport. Dit is nodig voor de omgevingsvergunning (sloopmelding). Hiervoor komt iemand bij u langs om het dak te beoordelen en een monster te nemen. In het rapport wordt de aangetroffen asbest beschreven. Ook wordt er een risicobeoordeling gemaakt. Wij regelen voor u de sloopvergunning bij de gemeente. Dit hele proces duurt ongeveer drie weken.

undefined

Stap 2: Een goed bereikbare en schone locatie.

U zorgt voor goede bereikbaarheid rondom uw stal of loods. Het is aan te bevelen dat het binnen bezemschoon is, maar we blijven wel realistisch.

Het hoeft zeker niet brandschoon te zijn, maar rondom het dak wel zo bezemschoon mogelijk.
En verder betekent dit concreet dat er in de stal of het pand geen zaken als spinnenwebben meer zitten. 

undefined

Stap 3: Sanering van asbest

Na de sanering wordt het dak dezelfde dag vrijgegeven. (goedgekeurd) Als de mogelijkheid er is, dan saneren we bij een veestapel in 2 fases. We doen eerst de ene helft, u kunt daarna het vee verplaatsen naar de andere helft zodat ze in de schuur kunnen blijven. Er worden dan 2 vrijgaven gedaan. Dit werkt doorgaans prima. Bij de offerte zijn afvoerkosten voor het asbest inbegrepen.

Montage van nieuw dak

Stap 4: Montage nieuw dak

Direct na de sanering wordt (indien noodzakelijk) randbeveiliging geplaatst. Daarna starten we gelijk met de montage van het nieuwe dak. Vooraf wordt alles ingemeten door onze werkvoorbereider.

Kiest u voor golfplaten of panelen? Wij adviseren graag wat voor u de beste dak-oplossing is.

Goed om te weten:

Landelijk verbod op asbest

Het verbod op asbesthoudende daken is opgeschort naar een latere termijn. Het verbod gaat wel door, maar het is nog onbekend wanneer en in welke vorm. Lees hier meer over de schadelijkheid van asbest en het verbod


Verzekeraars

Opstallen met een asbestdak worden niet meer goed verzekerd. Bijna alle verzekeraars hebben de laatste jaren de voorwaarden aangepast.  

 

Energie investeringsaftrek

Ondernemers die besluiten gelijktijdig met de asbestsanering de isolatiewaarde van hun bedrijfsgebouw te verbeteren met een R-waarde van minimaal 2, hebben eveneens de mogelijkheid om van de Energie-investeringsaftrek gebruik te maken. Zij kunnen in aanmerking komen voor 45 procent aanvullende fiscale aftrek over de investering in de isolatie.

Schadelijkheid van asbest

Zolang platen op het dak liggen en niet beschadigen kan asbest eigenlijk niet zoveel kwaad.

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord