SDE subsidie in 2021

De landelijke overheid heeft afgelopen november een budget vrijgemaakt van 5 miljard euro voor Nederlandse subsidies voor duurzame energie in 2021. De SDE++-regeling loopt tot 2025 en geldt voor ondernemers die minimaal vijftig zonnepanelen willen plaatsen. Nu de overheid het investeren in duurzame energie nog aantrekkelijker maakt, is dit wellicht een goed moment om na te denken over de voordelen van zonnepanelen op de stallen of loodsen van uw bedrijf.

Na installatie ontvangt u 15 jaar lang een subsidie per opgewekte kilowattuur aan zonne-energie. Doordat u de energie zelf opwekt, kunt u veel besparen op uw energierekening.  Wanneer u niet alle opgewekte groene stroom verbruikt, verkoopt u het restant aan uw energiebedrijf. Dankzij de subsidie verdient u de investering gemiddeld binnen zeven tot acht jaar terug, terwijl u in totaal dertig tot veertig jaar profiteert van de zonnepanelen.

Ook als u een aansluiting tot en met 80 ampère heeft, kunnen zonnepanelen een zeer aantrekkelijke investering zijn. Dankzij de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsaftrek (KIA) wordt de terugverdientijd van de investering korter.

Meer informatie over de SDE subsidie in 2021 leest u hier.

 

Geschreven door Fleur de Roij op