Asbestverbod vanaf 2024 nu officieel

De Tweede Kamer heeft op 16 oktober officieel ingestemd met het wetsvoorstel Van Veldhoven (I&W) om asbestdaken te verbieden vanaf 2024. De Tweede Kamer heeft daarbij ook een motie aangenomen om het verbod op asbestdaken te laten ingaan per 31 december 2024 in plaats van begin 2024. Dit betekent een jaar uitstel om asbestdaken te saneren. Volgens de statistieken ligt er nog ca 80 miljoen vierkante meter aan daken met asbest in Nederland. Om daken met asbest te saneren was eerder al 75 miljoen euro beschikbaar gesteld, waarvan volgens het RVO het plafond inmiddels bereikt is.


Aanvragen worden nog wel gewoon in behandeling genomen door het RVO maar ze geven aan dat de kans klein is dat aanvragen worden gehonoreerd. Wel worden er gewoon nog LAVS-codes vrijgegeven na het saneren. Het is helaas onzeker of er nog extra subsidie beschikbaar komt.


Heeft u nog asbest? Wacht niet te lang met saneren
Wij adviseren om het saneren niet uit te stellen. De kosten van asbest saneren stijgen flink door aangescherpte regelgeving en verhoging van stortkosten van asbest. En mocht er in de toekomst nog extra subsidie vrij komen en u heeft uw aanvraag al ingediend, dan komt u in ieder geval als eerste in aanmerking, want het gaat ook met terugwerkende kracht.


Voor meer informatie over subsidies verwijzen wij u door naar deze link.