Week van de Asbestvrije Schuur

Van 9 tot en met 15 oktober is het de Week van de Asbestvrije Schuur. Tijdens deze week is er in diverse gemeenten extra aandacht voor de aanpak van (kleine) asbest daken. In Nederland is nog veel asbest te vinden, op zowel grote als kleine daken.

Week van de Asbestvrije Schuur

Tijdens de Week van de Asbestvrije Schuur stimuleren gemeentes mensen om zelf met hun asbest aan de slag te gaan. Particulieren met asbestdaken kleiner dan 35 m2 mogen hun asbest namelijk zelf saneren. Daaraan zijn wel voorwaarden verbonden. Als uw project niet aan deze voorwaarden voldoet, bent u verplicht om een professionele partij in te schakelen.

Wat is asbest?

Tot in de jaren ’80 werd asbest verwerkt in golfplaten, omdat het brandwerend is en goed isoleert. Vanaf 1993 wordt er niet meer gebouwd met asbesthoudende platen, omdat asbestvezels slecht kunnen zijn voor de gezondheid. Zolang platen op het dak liggen en niet beschadigen, kan asbest niet zoveel kwaad. Toch is het verstandig om uw asbest te laten verwijderen. Na verloop van tijd verweren asbest dakplaten, waardoor asbestvezels kunnen vrijkomen.

Asbest laten verwijderen?

Is de oppervlakte van uw asbest dak groter dan 200 m2? Dan kunt u bij ons terecht om uw asbest te laten verwijderen. Middendorp Montage kan uw asbest dak meteen vervangen door nieuwe (geïsoleerde) dakplaten. In 4 stappen maken wij uw stal, schuur of loods asbestvrij:

  1. Wij zorgen voor een asbestinventarisatierapport en sloopvergunning.
  2. U zorgt voor een nette omgeving rondom uw pand.
  3. Wij verzorgen de asbestsanering en afvoer.
  4. We monteren snel en vakkundig een nieuw dak.

Bent u benieuwd hoe wij een asbest dakrenovatie uitvoeren? Lees hier meer over het verwijderen van asbest in uw stal, schuur of loods.

 

Wilt u uw asbest dak vervangen? Neem direct contact op met onze adviseurs, of vraag een vrijblijvende offerte aan.