Worden de zomers warmer?

Worden de zomers warmer?

Klimaatbeheersing in stallen en loodsen is altijd al een belangrijk punt geweest, bij renovatie- en nieuwbouwprojecten van daken. Steeds vaker zien wij dat klanten kiezen voor geïsoleerde sandwichpanelen. Het voordeel hiervan is dat de temperatuur in uw stallen, ca 6 a 7 graden lager ligt dan de hoge temperatuur van buiten.

Ook uw stal koel houden? Vraag een offerte aan:

 

Opwarming van de aarde

Er is niets zo onvoorspelbaar als het weer. Meer onderzoek en aandacht/publicaties over voorspellingen van klimaatverandering in Nederland, zouden meer dan welkom zijn, gezien het huidige aantal publicaties.

In diverse nieuwsberichten van o.a. het NOS, Nu.nl en weer.nl, wordt geconcludeerd dat ons klimaat steeds meer op dat van Zuidwest-Frankrijk begint te lijken. Het verschil tussen de koudste en warmste maanden neemt af.

Hoge temperaturen hebben ook te maken met de opwarming van de aarde. ‘’De aarde warmt op, dus warmt Nederland op en krijgen we meer hittegolven’’ valt op meerdere plekken te lezen. Het aantal hittegolven neemt wereldwijd toe en worden ongeveer drie graden warmer.

Droogte

Toch is er ook een ander verband met hittegolven: de droogte. Wanneer de zon schijnt en alles nog groen is gaat er meer energie zitten in het verdampen van water. Maar als het water op is, stijgt de temperatuur. Dus als het droog is, is er meer kans op een hittegolf.

Langere periodes

De uitersten van het weer zullen niet alleen extremer worden, maar ook langer aanhouden. In een regio als Europa duren relatief warme periodes typisch zo'n vier of vijf dagen, waarna weer een koelere periode aanbreekt. De kans op twee weken lang warme dagen achter elkaar is klein, maar in een toekomstig warmer klimaat neemt die toe. Die periodes zullen dus óók nog heter zijn dan nu. Beide vergroten het totale effect van de weersextremen."