SDE++ subsidie 2020

Opnieuw miljarden euro’s beschikbaar voor SDE+ en SDE++-subsidie in 2020.
De subsidie Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE) bestaat uit een vergoeding per opgewekte eenheid (kWh) elektriciteit voor een periode van 15 jaar. Najaar 2020 gaat de SDE+ regeling over in SDE++.

 

 

SDE+ subsidie 2021

SDE+ subsidie

De subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) bestaat uit een vergoeding per opgewekte eenheid (kWh) elektriciteit voor een periode van 15 jaar. Deze regeling zal najaar 2020 overgaan in SDE++.

SDE+ subsidie is momenteel alleen beschikbaar voor grootverbruikers. Grootverbruikers hebben een aansluiting groter dan 3x80A (ampère). Het doel van een grootverbruiker is dus zoveel mogelijk zonnepanelen installeren. U verdient dan drie keer geld: subsidie per opgewekte kWh, uw energiekosten dalen, opgewekte energie die u niet verbruikt kunt u verkopen aan het net.

SDE++ subsidie zonnepanelen

SDE++ subsidie zonnepanelen

SDE++ stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. Zonnepanelen met SDE++-subsidie zijn daarom zeer interessant. Het verschil tussen de kostprijs van grijze (fossiele) energie en die van duurzame energie wordt vergoed over een periode tot 15 jaar. Als u een SDE++-subsidie voor zonnepanelen toegewezen krijgt, kunt u maximaal 8,5 eurocent subsidie krijgen per opgewekt kilowattuur.

Met een SDE++-subsidie verdient u dus dubbel zo veel geld:

  • U ontvangt maximaal 8,5 eurocent per opgewekt kilowattuur.
  • Het verschil in kostprijs tussen grijze en duurzame energie wordt 15 jaar lang vergoed.
SDE++ 2020

SDE++ 2020

In 2020 gaat de SDE+ subsidie veranderen, of beter gezegd: verbreden. Vanaf 1 januari 2020 krijgen naast hernieuwbare energie ook CO2-reducerende technieken subsidie. Dat betekent dat de subsidie breder kan worden ingezet. In plaats van twee openstellingsrondes, een in het voorjaar en een in het najaar, zal er in de toekomst waarschijnlijk nog maar één openstellingsronde per jaar zijn.

Accepteer je cookies?

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Ik ga akkoord