De voor- en nadelen van dakisolatie in de koeienstal

Geen stal is hetzelfde en elke stal heeft zijn eigen eigenschappen. Die veranderen als de deuren open of dicht zijn, of als er meer of minder vee in staat. Een goede ventilatie in de stal verlaagd de temperatuur. Als er wat verkeerd gaat met de ventilatie, of de stal erg laag is, kan isoleren een oplossing zijn.


Maar dat geld kan ook gebruikt worden om de ventilatie aan te passen of meer volume in de stal te krijgen. Enkele mogelijkheden zijn: betere ventilatie nok, volledige of halfopen zijwanden. En een grondige stalrenovatie kan het juiste moment zijn om de stal te verhogen.


Het is mogelijk om een rendementsberekening te maken, maar veel zal afhangen van persoonlijke voorkeur. En het is altijd raadzaam om een specialist te raadplegen voordat u aan de slag gaat met het aanvragen van offertes.


dakisolatie in de koeienstal is het laatste woord nog niet gesproken. De één is gelukkig met geïsoleerde panelen op het dak, de ander is blij met golfplaten en daaronder isolatie. En dan kan er ook nog gekozen worden voor isolatie boven of onder de gordingen… Golfplaten zonder isolatie kan ook aantrekkelijk zijn, het is een stuk goedkoper en als het warm is lopen de koeien toch buiten, of niet? En een koe kan toch goed tegen de kou?


In het bovenstaande is het ventilatievraagstuk nog niet meegenomen, weten we nog niet welke opties er zijn om subsidie te krijgen (bijvoorbeeld bij asbestsanering en zonnepanelen) en wat de verdere plannen voor de toekomst zijn. Kortom: mogelijkheden zijn er genoeg maar wat past het best bij uw situatie?